top of page
  • susanna

Jouluisia terveisiä laulukoululta!


Niin siinä vain kävi, että syksy on lähestulkoon ja joulupaketointia vaille valmista kauraa! Syksyyn on laulukoulun osalta mahtunut tunteiden kirjoa aina ilosta ja valosta herkistymisen hetkiin, sekä sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä niin kuin tunnelmointiakin. Ennen kaikkea syksyyn on tietenkin mahtunut laulua, laulua ja vielä kerran laulua!


Yksi syksyn kohokohdista oli ehdottomasti marraskuun bändipaja, jossa päästiin kuulemaan laulukoulun laulajien upeita tulkintoja laidasta laitaan. Oli ilahduttavaa, että kappalevalinnat edustivat genrejä iskelmästä poppiin ja rnb:stä musikaaliin – siis aivan laidasta laitaan! Esiintyjä toisensa jälkeen ylitti itsensä uudestaan ja uudestaan, eikä opettajakunta voinut muuta kuin ylpeydestä pakahtua. Tilaisuuden ilmapiiri oli lämmin ja kannustava, ja jokainen esiintyjä sai (täysin ansaitusti) hurjat aplodit.Haluankin ehdottomasti kannustaa kaikkia vähänkin innokkaita bändipajaan! Bändipajassa laulaja pääsee esittämään kaksi kappaletta ammattilaismuusikoiden kanssa. Konsepti on vuodesta toiseen pysynyt varsin suosittuna. Palautteena pajasta ollaan saatu mm. hyvää kokemusta bändin kanssa musisoinnista, esiintymisjännityksen helpottumista ja tietenkin onnistumisen kokemuksia. Monet laulajat, joita opettajat ovat ehkä joutuneet aluksi rohkaisemaan osallistumaan, huomaavatkin haluavansa osallistua pajaan yhä uudestaan.


Bändipaja tulee taas ensi keväänä ja siitä tiedotetaan heti, kun tarkemmat ”speksit” aikataulun ja bändin suhteen selviävät. Kannattaa siis kysyä pajasta omalta opettajalta ja seurailla laulukoulun somea keväällä aktiivisesti!


Omalta osaltani kevät alkaa vähän erilaisella tavalla, koska työskentelen Seinäjoen kaupunginteatterissa Addams family -musikaalissa. Treenit ovat jo tämän prokkiksen suhteen laitettu alulle ja voin kertoa, että todella mehukasta ja riemastuttavaa materiaalia on tulossa. Tästä varmasti jaan lisää tarinoita laulukoulun someen alkuvuodesta.


Maanantaisin ja tiistaisin minua sijaistaa tammi- ja helmikuun upea musikaaliartisti, muusikko ja laulunopettaja Samuli Pajunen. Samuli on rautainen ammattilainen, jonka on voinut nähdä lavalla niin Tampereen Työväenteatterissa kuin Tampereen teatterissakin. Samulin tunneilla kannattaa ehdottomasti käydä, kun tällainen mahdollisuus siihen aukeaa!


Opetan itse läpi kevään perjantaisin, ja palaan taas ”täysipäiväisesti” puikkoihin helmikuun lopussa myös maanantaisin ja tiistaisin.


Kiitos kaikille laulukoululaisille tästä syksystä. Rentoa ja lämmintä joulua jokaiselle! Keväällä jatketaan.Jouluisin terveisin,


Laura
30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page