top of page
  • susanna

Kiertue-elämää Chilessä ja pohjoismaissa, Johannan kuulumisia!

Viisi kuukautta hujahti kuin silmänräpäyksessä, ja minä (Johanna) palaan jo takaisin opetusten pariin!

Olin siis koko kevään ajan pois Laulukoululta, kiertueella lauluyhtye Tuulettaren kanssa. Nyt olen avannut kalenterin kesäkuulle, joten voit käydä katsomassa, onko siellä sinulle sopivia aikoja. Syksyn tullen opetan maanantaisin ja tiistaisin, joten tuntiaikoja voi kysellä myös sinne!Mutta nyt vähän kuulumisia tästä keväästä!


Kiertue-elämä alkoi tammikuussa Chilen kahden viikon keikkamatkalla. Tämä oli todella eksoottinen kokemus! Meillä oli Chilessä viisi keikkaa, jotka järjestettiin pääosin pääkaupunki Santiago De Chilessä. Ehdimme käydä myös kymmenen tunnin bussimatkan päässä upeassa luontokohteessa Pukonissa, jossa näimme Viarrica tulivuoren. Yöllä se sylki magmaa ja laavaa ulos kraatteristaan Milky Wayn ollessa suoraan päidemme päällä! Wau!


Santiago De Chilessä asuimme vuorten juurella ”savikylässä”, jossa talot oli rakennettu kepeistä, savesta ja kananmunista! Uima-altaaseen valui raikas vesi vuorilta, aurinko paistoi ja ruokailut söimme ihanassa puutarhassa, jossa meille tarjoiltiin tuoretta ja maittavaa ruokaa. Toisaalta meidän talomme rakenteissa lymyili vaarallisia hämähäkkejä, joita piti varoa, ja ryöstelijöiden takia emme saaneet juurikaan kulkea vapaasti, vaan autolla kuljettiin lähes kaikkialle.

Chilen rento elämänmeno ihastutti (välillä myös vihastutti) ja pieni pala Chileä ja chileläisiä ihmisiä jäi sydämeeni. Keikoista erityisen teki se, että osa keikoista järjestettiin todella, todella köyhillä alueilla. Näille keikoille ihmiset saivat tulla ilmaiseksi katsomaan ja nauttimaan musiikista, joiden pääsylippuihin heillä ei olisi ollut muuten varaa.


Helmikuussa kierrettiin aivan toisenlaisissa maisemissa, kun olimme kuukauden Norjassa sekä Ruotsissa. Rakastuin Norjan vuoristomaisemiin ja lumiseen talveen! Meillä oli koulukonsertteja, joissa paikalliset yläkoululaiset pääsivät tutustumaan A Cappella lauluun ja meidän yhtyeen tarinaan. Koska oli helmikuu, ei sairauksiltakaan voitu välttyä, joten välillä jouduimme soveltamaan konsertteja ja esiintymään jopa kaksin neljän sijasta!

Ruotsissa teimme koulukonserttien lisäksi myös iltakonsertteja, joissa ruotsinsuomalaiset asukkaat pääsivät muistelemaan suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria. Tämä tuntui meille esiintyjille tärkeältä ja koskettavaltakin.

Maaliskuussa palasimme Norjaan muutamaksi viikoksi, ja huhtikuussa kävimme vielä Tanskassa. Kevät huipentui Saksan Hannoverin A Cappella-festivaalien pääesiintymiseen.

Yhteensä olimme reissussa keväällä siis yli 9 viikkoa, joiden aikana nukuimme 25 eri hotellissa, ja heitimme 72 keikkaa!


Nyt taukoa keikkailusta kiitos, ja opetuksien maailmaan!

Kivaa kesää teille!

Johanna26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page