top of page
  • susanna

Rytmimusiikin tasosuoritukset ovat täällä


Laulukoululla on päästy käynnistämään Rytmimusiikin tasosuoritukset eli näytöt. Tästä on haaveiltu! Poppiopettajat ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen, koonneet kaiken tietotaitonsa ja suunnitelleet teitä varten Rytmimusiikin tasosuoritukset ja niiden kriteerit.

Mahtavaa ottaa uusia askelia eteenpäin ja näin kehittää toimintaa! Se innostaa meitä opettajiakin.

Rytmimusiikin tasosuoritukset kulkevat meillä nimillä:

Laulun Taika 1/3, Laulu Hurma 2/3 sekä Laulun Voima 3/3. Susannalla oli idea luoda jotain uutta ja innostavaa, ja siitä syntyivät nämä hauskat nimet! Ensimmäisenä meillä tehtiin maaliskuun lopulla ”Laulu Hurma 2/3”. Oheinen kuva on otettu ”rutistuksen” lopuksi. Hymy on herkässä kaikilla onnistuneen Laulun Hurman jälkeen! 😊
Laulun Taikan, Laulun Hurman sekä Laulun Voiman on tarkoitus olla tekijälleen helposti lähestyttäviä kokonaisuuksia. Unohdetaan siis vanhan koulukunnan jäykät tilaisuudet, joissa jo pelkkä sana ”tutkinto” sai kylmän hien nousemaan pintaan. Kuka muistaa?

Nykyaikaiset tasosuoritukset ovat kannustavia ja positiivisia tilaisuuksia, joissa saat palautetta siitä, mitä jo osaat ja mihin voit jatkossa suunnata huomiosi. Kannattaa ottaa palaute lahjana, sillä yllättävän harvoin saamme mietittyä palautetta elämässä.  Tasosuoritusta tehdessä laulat siis ennen kaikkea itsellesi, kehittyäksesi – ja laulamisen ilosta!

Laulun Taikaa, Laulun Hurmaa sekä Laulun Voimaa tehdessäsi keräät itsellesi rauhassa ohjelmiston ja käyt opettajan kanssa läpi monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylilajeja. Esimerkiksi Laulun Taikaan 1/3 kuuluu 20 kappaletta viidestä eri genrestä. Tämän lisäksi harjoittelet teknisen ohjelmiston, joka tässä ensimmäisessä tasosuorituksessa koostuu duuri- ja molliasteikoista – sekä soinnuista. Nämä harjoitellaan laulamaan ulkoa.

Itse tilaisuudessa esität muutaman kappaleen, jotka on harjoiteltu yhdessä opettajan kanssa huolella kuntoon. Osa lauluista lauletaan ilman mikrofonia ja osa mikrofonin kanssa. Saat käyttöösi ammattipianistin, joka säestää sinua ja auttaa löytämään kullekin kappaleelle halutun tunnelman.

Lopuksi saat sanallisen sekä kirjallisen arvion suorituksestasi ja voit näin myöhemmin palata palautteeseen myös opettajan kanssa tunnilla.

Kannustan kokeilemaan tasosuoritusten tekemistä!  Aluksi se voi olla jännittävä ajatus, mutta lopulta huomaat ehkä, että kokemus onkin antoisa ja kehittävä, uudelle tasolle nostava! Ehkä haluammekin mennä vähän pelkoja kohti, kehittyäksemme ja löytääksemme uutta?

Tasosuoritukset sopivat ihan kaikille, jos vaan löytyy halua ja innostusta kehittää lauluharrastustaan.

Klassisen laulun tasosuoritukset käynnistyvät heti, jos vain teitä kiinnostuneita näyttöjen tekijöitä ilmoittautuu. Nyt siis kyselemään omalta opelta lisää. Ja sitten vaan laulamisiin! 😊

 

Terkuin Johanna

22 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page