top of page

Online-opetus

Online-tunneilla opit ja kehityt paikasta riippumatta omien tavoitteidesi mukaan ja tunnit soveltuvat monenlaisiin tarpeisiin. Voit haluta oppia yhden laulun karaokeen, sinulla on tulossa esiintyminen, johon kaipaat hieman vahvistusta tai olet valmistautumassa pääsykokeisiin tai koelauluun, jota varten haluaisit lisävinkkejä..

Vetovastuussa tästä uudesta online-opetuksesta on musiikkiteknologi ja laulunopettaja Mikko Leppänen. Hänellä on laitteisto hallinnassa ja suuri tietotaito niihin liittyen.

Lisäksi hän on huikean hyvä rock-laulaja itsekin.

 

Online-laulutunnille voit tulla mistä tahansa maailmassa, kun sinulla on käytössä verkkoyhteys.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

KENELLE ONLINE – OPETUSTUNNIT OVAT TARKOITETTU?

Online-tunnille voi tulla kaikki, jotka haluavat oppia laulamaan. Olet tervetullut, olet sitten aloittelija tai jo pitkällä laulamisessa, aina on asioita, joita voidaan oppia. Paras vaihtoehto on löytää hyvä opettaja. Meillä Tampereen Laulukoulussa on osaavia ja ammattitaitoisia opettajia laulun eri tyylilajeissa.

Voit osallistua tunnille mukavasti kotoa käsin ja näin säästää aikaa ja matkakustannuksia.

MITÄ TARVITSEN TUNNILLE?

Tarvitset tunnille kannettava tietokoneen tai tabletin. Molemmat sisältävät itsessään webkameran sekä mikrofonin. Ulkoinen mikrofoni parantaa äänen laatua. Opettajalla itsellään on käytössään online- tunnilla ulkoinen mikrofoni, jotta äänenlaatu oppilaalle on mahdollisimman hyvä. USB- liitännällä mikrofonin käyttö on helppoa.

Halutessasi voit käyttää myös kuulokkeita, ne voivat parantaa äänenlaatua ja auttaa sinua keskittymään.

Hyviä hinta-laatusuhteeltaan ulkoisia mikrofoneja ovat esimerkiksi: RODE NT-USB MINI n.100 €, AKG-LYRA n.150 €, ZOOM Q2N-4k n.240 €

VOIKO OLLA TUNNILLA PUHELIMEN VÄLITYKSELLÄ?

Kyllä tunnille voi tulla myös puhelimen välityksellä. Puhelimelle voi ladata myös Zoom Appin.

ONKO INTERNET LINJANI TARPEEKSI HYVÄ?

Jotta tunti rullaisi mukavasti hyvä internet- yhteys on tärkeä. Voit tehdä maksuttoman internetin testauksen esimerkiksi www.nopeustesti.com, hyvä yhteys on vähintään 5mbps download (lataus) ja 1 mbps upload (lähetys)

KUINKA SAAN ZOOM -TUNNIN TOIMIMAAN?

Lataa laitteellesi Zoom- onlineyhteys appi joko Google kaupasta tai App-storesta.

Opettaja lähettää linkin, jota klikkaamalla pääset sisälle tunnille, kun laitteessasi on
Zoom -asennettuna. Harjoittelethan zoomin sekä mahdollisen taustanauhan käyttöä etukäteen, jotta nämä sujuvat jouheasti tunnin aikana.

Jos laitteiden kautta laulaminen pelottaa ensi alkuun, opettaja osaa neuvoa alussa, jotta tunnin saa käyntiin.

Hyvää harrastusta ei kannata jättää kokeilematta siksi, että online-tunti tuntuu aluksi haastavalta laitteiden suhteen.

KUINKA VARAAN TUNNIN?

Online-tunti kestää 45min, opettaja kuitenkin varaa aikaansa yhtä tuntia varten 60min, jos linjojen kanssa tulee jotakin säätöjä.
Yksittäinen tunti täytyy käyttää yhden (1) kuukauden sisällä ostoajankohdasta. Varauksen voi siirtää vähintään 24 tuntia ennen tunnin sovittua ajankohtaa. Muutoin voimassa ovat samat palveluehdot kuin Tampereen Laulukoulun lähiopetuksessa.

Tunti järjestyy yleensä viikon sisällä varauksesta.

Saat opettajalta viestin omaan sähköpostiisi, jossa on linkki, josta voit liittyä online-tunnille. Kannattaa seurata sähköpostia ennen tunnin alkua. Se tulee viimeistään noin 30min ennen tunnin alkua.

JOS LINJAT EIVÄT TOIMI SAANKO RAHANI TAKAISIN?

Varaamme aina 45min online-tunnille aikaa 60min, jotta mahdollisista pienistä häiriöistä huolimatta saamme pidettyä oppitunnin täyteen mittaan asti. Mikäli tuntia ei saada pidettyä linjojen toimimattomuuden takia kokonaisuudessa, niin silloin sovitaan uusi ajankohta jäljelle jääneelle käyttämättömälle ajalle.

MITEN VALITSEN LAULUN ENSIMMÄISELLE TUNNILLE?

Nettisivuiltamme löydät kappalelistat, joista voit valita sopivan kappaleen ensimmäiselle tunnille. Kappaleeseen löydät taustanauhan esimerkiksi Singa.com palvelusta, josta voit ladata 5 kappaletta/päivä ilmaiseksi tai ostaa rajattoman kk-jäsenyyden. Singa.com sisältää yli 80 000 kappaletta. Näin saat itsellesi kappaleeseen taustanauhan, jotta hienoinen viive online-tunnilla ei vaikuta sinun lauluusi. On myös monia muita mahdollisuuksia löytää netistä taustanauhoja, ja opettajalta saat vinkkejä myös siihen.

Tietenkin sinun on mahdollista valita aivan oma toivekappaleesi ja siihen sopiva taustanauha.

Taustanauha ei ole pakollinen, mutta sen avulla pääsee helpommin fiilikseen, sillä opettaja ei voi pienen viiveen vuoksi säestää sinua opetuspaikastaan.

TUNNILLE VALMISTAUTUMINEN

Aseta kannettava tietokone, tabletti tai puhelin sopivalle korkeudelle niin, että opettaja näkee sinut hyvin ja että sinulla on seistessäsi hyvä ryhti ja pään asento.

LAULUTUNNIN SISÄLTÖ

Käymme läpi valitsemaasi kappaletta useasta eri näkökulmasta. Haemme helpotusta ääniteknisesti vaikeisiin paikkoihin, perehdymme laulun tekstiin ja sen tulkintaan sekä ilmaisuun, tutustumme laulun musiikillisiin elementteihin, tyylilajiin ja fraseeraukseen.
Jokaisen tunnin sisältö räätälöidään aina laulajan toiveiden, tarpeiden ja päämäärän sekä tavoitteiden mukaan

VOIKO TUNNIN TALLENTAA?

Opettaja voi tallentaa tunnin ja jakaa sen oppilaalle, jolloin se jää oppilaalle käytettäväksi uudelleen niin monta kertaa, kun oppilas haluaa.

MITÄ MAKSAA?

Online tunti maksaa 65 € , opetusaika on 45min. Opettaja varaa sinua varten 60min ajan, jotta tunti saadaan pidettyä mahdollisista haasteista huolimatta.

KUINKA MAKSAN TUNNIN?

Tunti maksetaan etukäteen nettisivujen maksulinkin kautta. Maksutapoina käy kaikki yleisesti verkossa toimivat maksutavat.

VOIKO ONLINETUNTI OLLA YHTÄ HYVÄ KUIN LÄHITUNTI?

Online-opetuksella on mahdollista yltää samalle tasolle lähiopetuksen kanssa. Lopputulokseen vaikuttavat suurelta osalta oppilaan oma paneutuminen online- tunnille.

Online- tunnin hyviä puolia ovat
- tuttu ympäristö, jossa keskittyminen voi olla helpompaa,
- tunnin helppous matkojen ja aikataulun näkökulmasta,
- jos ujostuttaa voi olla helpompi olla online- tunnilla kuin kahden kesken luokkahuoneessa, - voit ottaa online- tunnin vaikka työmatkallasi hotellihuoneesta,
- tunnilla läsnäolo on tutkitusti intensiivisempää ja
- voit myös videoida zoom-nauhan lisäksi oman tuntisi, jolloin voit myös itse arvioida omaa

tuntiasi ulkopuolisen näkökulmasta.

VOINKO KOKEILLA ILMAISEKSI?

Online-tunnit ovat hinnaston mukaisia tunteja. Panostamme työhömme aina täydellä ammattitaidollamme.


Voit myös ottaa yhteyttä lomakkeella oikean opettajan löytämiseksi tai kysyäksesi lisätietoja. 

bottom of page