top of page

Ryhmätunnit

Laulun pienryhmäopetus on hauskaa, yhteisöllistä ja motivoivaa. Laulutunnin jakaminen toisten kanssa antaa erilaista näkökulmaa oppimiseen kuin yksilölaulutunnit. Ryhmiin pyritään luomaan iloinen ja kannustava ilmapiiri, jossa kaikkien on helppo käyttää ääntään.
Ryhmien koko on 4–6 henkeä. Jokainen ryhmä kokoontuu 12 kertaa lukukauden aikana. Ryhmäpetus voidaan toteuttaa myös pienemmällä osallistujamäärällä tuntimäärää mukauttaen.

 

Syyslukukauden ryhmäopetus alkaa viikolla 36 ja kevätlukukauden ryhmäopetus alkaa viikolla 5. 

Meillä on käytössä jatkuvan ilmoittautumisen periaate ja ryhmä muodostuu heti, kun halukkaita on minimimäärä. 

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa toimisto@tampereenlaulukoulu.fi.

Mikäli olet kiinnostunut ryhmäopetuksesta mutta aika ei ole sopiva, otathan yhteyttä.

Yhtyelaulu

The Puppini Sisters, Rajaton, Pentatonix… vai joku muu?

Tule mukaan uuteen Laulukoululle perustettavaan lauluyhtyeeseen!

Ryhmässä keskitytään laulamaan moni- ja/tai kaksiäänisiä lauluja ja kehitetään samalla stemmalaulutaitoa. Harjaannutetaan korvaa ja ääntä kiinnittämään huomiota kaikkiin niihin asioihin, joita laulaminen lauluyhtyeessä vaatii. Hyvä fiilis ja ohjatut äänen lämmittelyt kruunaavat treenit!

Kaiken tasoiset laulajat ovat tervetulleita – edetään ryhmän mukaan.

Maanantaisin klo 19.30-20.30

Opettajana Johanna Kyykoski, joka on kiertänyt kymmenen vuoden ajan maailmalla lauluyhtye Tuulettaren kanssa. Hänellä on kokemusta niin kansainvälisistä A Cappella -kilpailuista kuin isoista lavoistakin: Hän tietää, kuinka äänet saadaan soimaan yhteen. 

Biisinkirjoituksen ryhmä
Oletko koskaan miettinyt millaista on kirjoittaa biisi? Jos vastauksesi on kyllä, tämä ryhmä on juuri sinulle! Tule mukaan löytämään oma lauluntekijäsi sekä tutustumaan hittibiisin aineksiin käytännön harjoitusten kautta.
Ryhmässä saat työkaluja laulun kirjoittamiseen sekä vertaistukea matkalle ja sen loppuun viemiseksi. Ryhmän tarpeiden mukaan käymme läpi osallistujien vanhoja keskeneräisiä tekstejä sekä luomme alusta asti uusia lyriikoita. Lähestymme matkan varrella myös tekstien sävellysprosessia.
Tuo oma äänesi kuuluviin kannustavassa ilmapiirissä ja hyppää oman laulun vietäväksi!
Keskiviikkoisin klo 19.00-20.00

Opettajana Jennifer Markin

Laulu raikaa -ryhmä

Tässä ryhmässä pidetään hauskaa ikivihreiden iskelmien ja kauneimpien laulelmien parissa. Joka kerralla tehdään alkuun ääniharjoituksia, jonka jälkeen syvennytään kappaleisiin. Ryhmässä lauletaan sekä yhdessä että mahdollisesti soolona. Tavoitteet suunnitellaan oppilaiden mukaan, ja ohjelmistoa kootaan ryhmän toiveita kuunnellen. Ryhmä on tarkoitettu yli 60-vuotiaille. Tervetuloa mukaan!
Torstaisin klo 13.00-14.00
Opettajana Anu Collin

Nuorten poplaulupaja 13-16-vuotiaille

Sanni, Ellinoora, Ariana Grande, Sam Smith, John Legend vai joku muu?
Tällä kurssilla pääsee laulamaan suosikkiartistien kappaleita innostavan ja ammattitaitoisen opettajan ohjauksessa sekä tutustumaan mikrofonin käyttöön. Workshopissa tärkeintä on lauluinnostuksen ylläpitäminen ja lauluteknisiin asioihin tutustuminen turvallisessa ympäristössä. Ryhmien opetussisällöt räätälöidään jokaisen ryhmän tason ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Torstaisin klo 18.00-18.45

Opettajana Meeri Sarjasto

Aikuisten pop-laulut – aloittelijoiden ryhmä

Kiinnostaako kevyen musiikin laulaminen, mutta alkuunpääsy tarvitsisi pientä rohkaisua? Tämä kurssi on juuri sinulle. Kurssilla tutustutaan ja harjoitellaan pop/jazz-lauluja ja kevyen musiikin laulutekniikkaa sekä ryhmässä että yksin turvallisessa ilmapiirissä ja hyvällä meiningillä. Tämä matalankynnyksen kurssi voi olla ensimmäisiä askeleita omalla laulupolullasi. Tervetuloa mukaan!
Torstaisin klo 19.00-20.00

Opettajana Meeri Sarjasto

Matka moniäänisiin lauluihin 

Harjoittelemme laulamaan moniäänisiä sovituksia kansanlauluista ikivihreisiin. Aloitamme helpoimmista kaanonlauluista ja kaksiäänisistä lauluista ja etenemme haastavampiin taitojen kasvaessa ja kehittyessä. Harjoittelemme myös vapaan äänenkäytön ja laulutekniikan perusteita. Tuntien sisältö ja etenemistahti rakentuu ryhmän toiveet huomioiden.

Perjantaisin joka toinen viikko ja yksi viikonloppu, jolloin pidempi tunti

Opettajana Heini Korhonen

Lasten lauluryhmä

Lasten ryhmätunneilla lauletaan ihania lasten lauluja ja keskitytään rentoon äänenkäyttöön, hyvään lauluasentoon, selkeään tekstiin ja tärkeimpänä laulamisen iloon! Laulut valitaan ikätasoon sopiviksi.
Paikkoja tähän ryhmään voit tiedustella toimisto@tampereenlaulukoulu.fi

Opettajana Heini Korhonen 

Vapaa ääni – ryhmä vasta-alkajille ja jännittäjille

Tervetuloa tutustumaan omaan ääneen sekä nauttimaan yhdessä laulamisesta rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä! Tässä matalan kynnyksen ryhmässä lähdemme liikkeelle aivan alkeista, tutustuen lempeästi ja hyväksyvästi omaan instrumenttiimme. Tutkimme ja haemme ilmaisullisten harjoitusten avulla vapaata ja soivaa, meistä syvältä lähtevää ääntä. Käymme läpi mm. hengitystekniikkaa, hyvää lauluasentoa, kehon linjausta, resonanssia ja artikulaatiota. Laulamme lauluja korvakuulolta, joten nuotinlukutaito ei ole välttämätöntä. 

Yhdessä ryhmänä huolehdimme, että tekemisessä säilyy laulamisen ilo ja että kaikkien on mahdollista luottaa ja uskaltaa – nauttia äänen hyvää tekevästä voimasta!

Paikkoja tähän ryhmään voit tiedustella toimisto@tampereenlaulukoulu.fi

 

Improlauluryhmä

“Improvising is live inspiration, something happening at that very moment. Do not fear mistakes. There are none.” – Miles Davis

Musiikin syvimmässä olemuksessa on kyky kuunnella ja elää hetkessä. Tällä kurssilla otamme nämä taidot haltuun yhdessä ja erikseen laulu työkalunamme! Tutkimme erilaisten harjoitteiden kautta äänen ja improvisaation moninaisuutta, leikkimielisyyttä unohtamatta. Turvallisessa ja toinen toistaan tukevassa ilmapiirissä rohkaistaan osallistujia monipuoliseen äänenkäyttämiseen ja hetkessä heittäytymiseen. Tule mukaan leikkiin, jota kutsumme musiikiksi!

Paikkoja tähän ryhmään voit tiedustella toimisto@tampereenlaulukoulu.fi

Iskelmiä ja laulelmia aikuisille

Tällä kurssilla käymme yhdessä läpi sekä ikonisia iskelmiä & laulelmia eri aikakausilta että oppilaiden omia toivekappaleita. Ääniharjoitukset ja osan kappaleista laulamme yhdessä, lisäksi omia sooloja ryhmän toiveiden mukaan. Rentoa meininkiä kivan musiikin parissa!
Paikkoja tähän ryhmään voit tiedustella toimisto@tampereenlaulukoulu.fi

Huom! Kurssien aikatauluihin on mahdollista tehdä muutoksia, joten olethan yhteydessä osoitteeseen toimisto@tampereenlaulukoulu.fi, mikäli jonkun kurssin aikataulu ei sovellu aikatauluihinne.

bottom of page